PIEZZO GÁZBOLT GÁZKÉSZÜLÉK ÉS ALKATRÉSZ SZAKÜZLET ÉS SZERVIZ

Gázkészülék bolt Debrecen belvárosában. Gázkészülék alkatrészek, szobatermosztátok, szénmonoxid riasztók, gázkazánok, gázkonvektorok, tűzhelyek, fali fűtők, vízmelegítők forgalmazása, szervizelése, gázipari műszaki-biztonsági felülvizsgálat végzése

logo.jpg


 

Minden gázkészülék tulajdonosnak létfontosságú a rendszeres ellenőrzés, még akkor is ha azt hisszük: "Velünk ez úgysem történhet meg!" Sajnos minden évben történik számos tragédia, pedig egy profi szakember számára egy pár perces rutinellenőrzést, önnek pedig a nyugodt alvást jelenti.

 

Ne kockáztassa a saját és családja életét, a szénmonoxid mérgezés megelőzhető!

 

Cégünket 1999 óta megszerzett tapasztalata és az eddigi 100%-os partneri elégedettség alapján nyugodt szívvel ajánlom:

 

Forduljon hozzánk bizalommal és segítünk a készüléke biztonságossá tételében is.

 

 

 

GÁZKÉSZÜLÉKEK KARBANTARTÁSA

  • Annak érdekében, hogy gázkészülékeink műszaki biztonságát megőrizzük, rendszeres karbantartásra van szükség. Ezért javasoljuk évente egyszer – a fűtésszezon kezdete előtt – a földgázüzemű készülékek szakember általi ellenőrzését.
  • A földgázellátásról szóló törvény kimondja, hogy „a csatlakozóvezeték és a fogyasztói berendezés üzemképes és biztonságos állapotban tartása az ingatlan tulajdonosának, használójának a kötelessége; ennek megfelelően köteles gondoskodni azok rendszeres karbantartásáról, javításáról és szükség szerinti cseréjéről, és azok legalább ötévenkénti műszaki-biztonsági felülvizsgálatáról."

A rendszeres karbantartás biztosítja a gázberendezések biztonságos és problémamentes használatát. és nem utolsó sorban ennek révén növelhetjük készülékeink hatásfokát és élettartamát is, ami konkrét megtakarítást eredményez a fűtési költségekben.

A gázkészülékek karbantartása, javítása és szerelése speciális szerszámokat és szaktudást igényelnek. Ne feledkezzünk meg a felelősségről - saját magunk és közvetlen környezetünk testi épsége iránt -, amelyet akkor vállalunk fel, ha a szükséges szakértelem nélkül hozzányúlunk egy gázberendezéshez. 

 

Gázberendezést nem szabad házilag szerelni. Kérje minden esetben szakember segítségét!

 

 

 

 

Miért fontos a klímaberendezés (légkondicionáló) karbantartása?

 

A klíma berendezések „nagy” karbantartását a hűtési szezon megkezdése előtt kell elvégezni. A beltéri szűrők mosását kéthetente kell megismételni.

Ha szeretne egészséges maradni, és azt sem akarja, hogy az áramszámlája az egekbe szökjön, akkor muszáj a klímaberendezését tisztán tartani. Ezt vagy szakemberre bízza, vagy saját maga végzi el.

A hőcserélőn átáramló nagymennyiségű levegő port és egyéb szennyeződéseket hoz magával, melyek a lamellákon megtapadva a készüléket károsíthatják, és a készülék ideális működését gátolják.
 

A házilag elvégzett tisztításnak két fontos lépése van.

  • Kültéri egység tisztítása.
  • Beltéri egység por, gomba és baktérium mentesítése.


A tisztántartott készülék az allergiások számára is segítséget jelenthet a pollenek kiszűrésével. A klímák nem megfelelő tisztításából adódóan terjesztett betegségek között a legismertebb az úgynevezett légionárius tüdőgyulladás, amit a pangó langyos vízben megtelepedett és elszaporodott Legionella baktériumok okozhatnak. A lakásokban leggyakrabban használt split-klímáknál a Legionella baktérium a beltéri egységükben telepedhet meg. A nem megfelelő tisztítás a penészgombák elszaporodásához is vezethet, melynek spóráira sok ember allergiás. A túl alacsony hőmérsékletű használat miatt viszont könnyen megfázhatunk, és felsőlégúti megbetegedést kaphatunk.

A tisztítás első lépése a készülék áramtalanításával kezdődik. Ellenőrizzük a kültéri egységet, hogy a lamellák között át lehet-e látni, vagy már szennyezett. Ha koszos, egy szódás szifon vízsugara tökéletesen alkalmas a megtelepedett por eltávolítására:)

A beltéri egység fedelét a használati útmutató előírásainak megfelelően hajtsuk fel, majd a szűrőket távolítsuk el a készülékből. Zuhannyal alaposan mossuk át, így távolítsuk el a rárakódott port. Ezt a műveletet kell 2 hetente megismételni!!!

A következő lépés a beltéri egység lamelláinak tisztítása. Ehhez valamilyen klímatisztító szert használjunk. Én a Frionett márkát ajánlom. A kézi pumpa segítségével alaposan fújjuk le a szerrel a lamellákat, annyira, hogy arról már csöpögjön lefelé a folyadék. Helyezzük vissza a kimosott szűrőket, zárjuk le a beltéri egység fedelét, majd helyezzük áram alá és kapcsoljuk be. Állítsuk a legmagasabb fokozatra (leghidegebbre) és működtessük kb. fél órán át nyitott ajtó, ablak mellett. A készülék így kellőképpen "lefagy". Ezt követően kapcsoljuk ki, és várjuk meg, amíg a ráfagyott jégréteg leolvad és a szennyezett víz a kifolyócsövön távozik.

Ezek után már beállíthatjuk az ideális hőfokot, és biztonságosan használhatjuk a készülékünket.

 


A LOCTITE higiéniai spry használata ,

az autóklímák tisztítása az alábbi linken olvasható el!!!

http://www.loctite.hu/huu/content_data/92011_Hygiene_Spray.pdf

 


 

 

FONTOS!!! JÓ TANÁCS!!!
Akinek indirekt fűtésű melegvíz tárolója van annak hetente elengedhetetlen a tároló hőmérsékletét rövid időre legalább 70°C-ra felfűteni, a baktériumok (pl: legionella) elszaporodásának megakadályozása érdekében.

 


 

 

 

A fűtésszezon veszélyei

 

A fűtési szezon kezdetétől sajnos minden évben számolnunk kell a szénmonoxid mérgezésekkel. Egy ember halálához elég egy pókháló, amely faleveleket fog fel a kéményben, vagy egy madárfészek. Ezért kell különös figyelmet fordítanunk a kéményeink és a készülékeink fűtésszezon előtti ellenőrzésére, karbantartására.

Az emberek sajnos nem ismerik, vagy figyelmen kívül hagyják a készülékeik kezelési utasításait. A szénmonoxid mérgezések nagy részéért ezért az emberi hanyagság tehető felelőssé.

Az újépítésű, fokozott nyílászárású ablakokkal ellátott lakásokba csak alapos körültekintés után szereltessünk fel szagelszívó berendezéseket. Ezeknek a levegő-utánpótlásáról minden esetben gondoskodni kell, hiszen képesek a kéményből visszaszívni az égésterméket.

Aki el akarja kerülni a balesetet, évente ellenőriztesse készülékeit, és szerezzen be gáz és szénmonoxidjelző készüléket.

 

A szénmonoxid mérgezés évente sok ember életét követeli. A szénmonoxid - akárcsak az oxigén - levegővétellel kerül a szervezetbe, a vörösvérsejteket támadja meg. Csökkenti az oxigénellátottságot az agyban és más belső szervekben. A magas szénmonoxid koncentráció perceken belül halált okoz! A szénmonoxid mérgezés áldozatát rosszullét fogja el, mozgásképtelenné válik, nem tud magán és családján segíteni, képtelen a helyiséget elhagyni. Elsősorban a gyerekek és a háziállatok vannak kitéve a veszélynek.

A szénmonoxid mérgezés tünetei:
- Enyhe mérgezés: enyhe fejfájás, szédülés hányinger, tüsszentés

- Közepes mérgezés: erős fejfájás, erős szédülés, gyors szívdobogás
- Erős mérgezés: ájulás, nehéz levegővétel, súlyosabb esetekben halál.

 

Ugrás a lap tetejére

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 105
Tegnapi: 92
Heti: 351
Havi: 3 365
Össz.: 432 632
Oldal: OLVASS EL!
PIEZZO GÁZBOLT GÁZKÉSZÜLÉK ÉS ALKATRÉSZ SZAKÜZLET ÉS SZERVIZ - © 2008 - 2019 - gaz-piezzo.hupont.hu